sâmbătă, 12 iunie 2010

There is no turning back

La aproape 3 luni de la ultima postare (vai ce repede a trecut timpul!) vin sa va anunt ca biletele de transiberian mi-au fost emise. DA, in sfarsit exista undeva intr-un birou din Moscova, un tichet in limba rusa, pe care scrie asa:


МОСКВА ЯР (MOSCOW YAROSLAVSKIY STATION) - ИРКУТ ПАСС (IRKUTSK PASSAZHIRSKIY STATION)


Intre timp ni s-a mai alaturat o persoana dornica de o asemenea aventura si prin urmare in aceasta calatorie vor porni nu 2 suflete in cautare de ceva ce nici ele nu stiu, ci 3 perechi de ochi, gata sa strabata impreuna taigaua siberiana de la geamul unui tren rusesc.


Trenul numarul 240ЭА, vagonul 12, locurile 021, 022 si 023 ne va fi timp de aproape 4 zile "that place called home", timp in care vom citi, vom manca si ne vom uita pe fereastra trenului cum ‘tinutul linistit‘ ni se deruleaza in fata ochilor precum o pelicula dintr-un film vechi. Vom sta la povesti cu alti calatori, ne vom scrie gandurile din aceasta calatorie, vom schimba impresii si poate vom lega prietenii cu oameni necunoscuti pana atunci..


Biletul de tren pe distanta Moscova Irkutsk a costat in final 130 de lire sterline...initial am platit 115 lire si mi s-a spus ca pentru perioada verii pretul va creste cu aproximativ 10% si sa ma astept sa platesc o diferenta in momentul in care aceastea vor fi emise. Cei de la Real Russia au fost foarte de treaba, am tinut in permanenta legatura cu ei, m-au anuntat cand au primit preturile finale la bilete si zilele aceastea mi-au trimis si pe email o confirmare a cumpararii acestor bilete :


Cu restul pregatirilor (vizele in special) recunosc ca nu stau extraordinar, insa zic eu ca mai este timp (in 5 saptamani plec). Lista de bagaje este zero barat, singurul lucru pe care pot spune ca l-am facut pentru bagajul meu a fost sa car in geanta lista oferita de Roxana la una din intalnirile Lumea Mare :))


So help me God!


Cateva date despre vize in urmatoarea postare.



3 comentarii:

  1. cand ajungi in Moscova, poti sa intrebi asa, informativ, daca mai au bilete pt Vladivostok? Pt ca toata lumea spune ca locurile sunt rezervate masiv de catre intermediari (cum e RealRussia) si daca te prezinti in gara cu cateva zile inainte nu mai gasesti locuri libere! Merci mult si drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia, voi intreba in masura in care vor intelege limba engleza, caci niciunul dintre noi nu stie rusa :D

    Iar pentru biletele la clasa a 3-a, real russia nu percepe depozit, ceea ce ma face sa cred ca se gasesc si in ultimul moment.

    RăspundețiȘtergere